Rolada mięsna

Rolada mięsna

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone (do wyboru)

    1 kg
  • ser żółty

    20 dag
  • cebula

    2 sztuki
  • jajka

    2
  • pory

    3
  • bułka tarta

    2 łyżki
  • olej

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso wymieszać z pokrojonymi w kostkę cebulami, 2 jajkami, bułką tartą, posiekaną natką pietruszki, olejem i przyprawami (sól, pieprz lub według własnego uznania).

Pory należy krótko obgotować (ok. 5-7 minut).

Mięso rozwałkować na wysokość 1 cm, ułożyć na nim pory, zwinąć w roladę i piec ok. 1h w teperaturze 200 stopni.

Pod koniec pieczenia na wierzchu rolady położyć plastry sera i jeszcze krótko zapiec.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

rakow2

01.12.2011 11:17
super

cukiereczek

12.09.2011 06:35
ciekawe

adam1f

10.03.2011 00:11
super

Ewa109

14.09.2010 20:56
ciekawe

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat