Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czeska kulajda z jajkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

lyzka smalcu
łyżka mąki
rosół 1 litr
kminek
ziemniaki 6 szt
śmietana 12% 1/2 szkl
Koperek suszony Prymat
łyżka octu 6%
sól
jajko 4 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Czeska kulajda z jajkiem

Ze smalcu i maki zrób w garnku jasna zasmazkę.Zalej ciepłym rosołem , dokładnie wymieszaj by nie było grudek. dadaj sól i kminek do smaku, zagotuj. Do gotującego sie wywaru wrzuć obrane i umyte pokrojone w kosteczkę ziemniaki, gotuj az zmieknie.dodaj smietane, koperek, wbij jajka i stale mieszając gotuj jeszcze kilka minut.Przypraw do smaku octem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

11.03.2014 11:00
A gdzie grzyby? Kulajda bez grzybów?
Baska Kaska 15.10.2010 15:16
oryginalne
Jolanta40 12.10.2010 08:07
taka mała bomba kaloryczna :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak