Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marynowana Karkówka z pomidorami i papryką

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karkówka 1 kg
pomidor 3 szt
sól
czosnek suszony w płatkach
olej
ocet winny 1 łyżka
papryka czerwona 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Marynowana Karkówka z pomidorami i papryką

Mięso kroimy na kawałki i nacieramy solą, pieprzem i czosnkiem granulowanym. Odstawiamy. Pomidory obieramy ze skórki i kroimy w kostkę, paprykę oczyszczamy i też kroimy w kosteczkę. Wkładamy do miski, mieszamy. Dodajemy ocet winny i odrobinę oleju. Dodajemy odrobinę czosnku suszonego w płatkach i suszone pomidory. Układamy w misce na przemian mięso i pomidory z papryką. Odstawiamy na minimum 3 godziny. Ja zamarynowałam mięso wieczorem, aby idealnie przeszło przyprawami. Układamy mięso w naczyniu żaroodpornym i jeszcze posypujemy odrobinę suszonymi pomidorami z bazylią.
Zapiekamy w 180 C około 40 minut, polewając w między czasie mięso powstałym sosem.
Podajemy z pieczonymi ziemniakami i surówką z kapusty pekińskiej z papryką, pomidorami i ogórkiem i odrobiną octu winnego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sarenka 30.10.2011 06:51
Karkówka często gości na naszym stole, wszyscy ją lubimy. Twoja zapowiada się pysznie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak