Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa krem z porów na rosole

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rosół 5 szklanek
por 1 sztuka
ziemniak 3 sztuki
mąka 2 łyżki
śmietana 3 łyżki
sól, pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa krem z porów na rosole

Umyć i pokroić pora. Ziemniaki obrać, umyć, pokroić. Pora i ziemniaki zalać gorącym rosołem, gotować ok. 20 minut. Pozostawić zupę do ostudzenia, a następnie przetrzeć przez sito. Podgrzać, śmietanę rozrobić w kubku, dolać nieco wywaru, wymieszać i wlać do zupy. Posolić, popieprzyć i podać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 08.12.2011 09:31
smaczne !
m1monika 30.07.2011 11:35
pychota
Iwona51
Iwona51 16.06.2011 08:36
smaczne
Anna138 23.05.2011 22:45
pycha
Kate131 05.05.2011 07:21
pyszna
RenataZ-et 13.12.2010 12:59
Zrobię jutro na obiad

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak