Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

biszkopt ciemny kakaowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajek 5
łyżek cukru 5
łyżeczka proszku do pieczenia 1
łyżki mąki 4
łyzki kakao 2

Przepis i sposób przygotowania na: biszkopt ciemny kakaowy

Białka ubić na sztywno, utrwalić cukrem, dodać żółtka i dalej ubijać na końcu dodać mąkę, kakao i proszek, delikatnie wymieszać, ciasto wylać na wysmarowaną tortownicę i upiec.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 04.06.2013 09:50
świetny przepis
malaczarna23 26.03.2011 09:03
właśnie też mi się tak wydaje:)
Justyna223 24.03.2011 10:22
on ma taki fioletowy kolor?
gusia1000 26.01.2011 16:31
Warto piec kakaowe biszkopty z połączeniem białych, bo to ładnie wygląda.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak