Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Blok czekoladowy z ciasteczkami i kolorową galaretką

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

herbatniki 1/2 op dużego
mleko w proszku 2 szkl
woda 1/2 szkl
kakao 3 łyżki
cukier 1,5 szkl
margaryna 1 kostka
galaretka 1/2 kolorowa, w cukrze:

Przepis i sposób przygotowania na: Blok czekoladowy z ciasteczkami i kolorową galaretką

Margarynę, cukier, kakao rozpuszczamy w gorącej wodzie. Mieszamy chwilę składniki na małym gazie. Następnie zestawiamy z ognia, wsypujemy mleko w proszku, dokładnie mieszamy, po czym dodajemy pokruszone herbatniki i galaretkę pokrojoną w kosteczkę o boku ok. 0,5cm. Delikatnie mieszamy. Przelewamy do keksówki i wstawiamy do lodówki (najlepiej na noc), aby masa stwardniała.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

plocia 28.12.2012 23:16
jutro właśnie robię blok czekoladowy, ale z tą galaretką to jeszcze nie robiłam.
Aneta41 18.11.2012 15:38
super
smakowita 09.07.2012 17:37
pyszności !
Ela11 24.10.2011 07:22
ja też daję 6czkę
danusia19671 16.11.2010 12:17
Daję 6 za przepis
hastalavista 15.10.2010 00:19
cudowne słodkości :)
IlonaAlbertos 10.10.2010 00:24
Uwielbiam blok czekoladowy. Pyszny deser dla każdego :)
Monika193
Monika193 09.10.2010 22:35
coś dla łasuchów

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak