Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

dorsz po kołobrzesku

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula
jabłko
sok pomidorowy 1/2 szklanki
starty ser 10 dag
sól, pieprz
mąka 1 łyżka
olej do smażenia
dorsz 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: dorsz po kołobrzesku

Dorsza myjemy, kroimy i oprószamy mąką. Smażymy na oleju na złoty kolor. Cebulę kroimy w drobną kostkę i smażymy na oleju. Jabłko obieramy6, ścieramy na tarce o dużych oczkach i mieszamy z cebulą i sokiem pomidorowym. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Rybę układamy w naczyniu, zalewamy sokiem i posypujemy startym serem. Zapiekamy 20 minut w temperaturze 180 oC Podajemy z pieczywem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 11.01.2013 11:41
a miałam ja mieć tylko zapowiadają sztorm i z wyjazdu nici...
IZABELA29 22.07.2011 10:10
pyszna rybka z pięknego miasta
MAŁY 20.07.2011 12:18
pysznie
MAŁY 20.07.2011 12:18
pysznie
iwona332 04.03.2011 13:12
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak