Kasza jaglana

Kasza jaglana

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kasza jaglana

    1 1/2 szklanki
  • tłuszcz

    4 dkg
  • woda

    3 (źródlana)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kaszę dobrze przepłukać na sicie, a następnie sparzyć wrzątkiem (lub nawet chwilę pogotować w nim i następnie odcedzić). Wziąć objętościowo 2 razy tyle wody , ile było suchej kaszy, zagotować w szybkowarze, posolić. Włożyć kaszę i tłuszcz. Zamknąć szybkowar i ogrzewać 20 min. od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Otwierać szybkowar ostrożnie, lecz bez schładzania.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat