Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos kwaśny

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

1 szklanka wywaru mięsnego
5 dag cebuli
1/4 szklanki śmietany
1 łyzka mąki pszennej
Liść laurowy suszony Prymat
sól, cukier

Przepis i sposób przygotowania na: Sos kwaśny

Cebulę obrać obrać i pokroić w drobną kostkę, po czym ugotować wraz z liściem laurowym w wywarze z mięsa.Do wywaru dodać sól, cukier, ocet, chwilkę pogotować na małym ogniu, następnie zagęścić zawiesina z mąki i wody.Sos z zawiesiną zagotować ciągle mieszając, zdjąć z ognia i dodać zahartowaną śmietanę, nie przerywając mieszania.Podawać do mięs gotowanych i ciepłych ziemniaków.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 01.04.2012 21:09
dobry
agata1722
agata1722 05.03.2012 22:43
całkiem całkiem
matii6 02.01.2011 19:07
pomysłowy,muszę zrobić
alaaa 17.10.2010 18:55
ciekawy ten sosik

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak