Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babeczki muffinki „brzoskwiniowe bułeczki”

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 125 g
cukier 3/4 szkl
jajko 2 szt
mąka 1,5 szkl
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
mleko 1/2 szkl
esencja brzoskwiniowa kilka kropel
posypka czekoladowa
brzoskwinia 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Babeczki muffinki „brzoskwiniowe bułeczki”

* kilka kropel esencji brzoskwiniowej lub 10 łyżek syropu z brzoskwiń w puszce

* 1 świeża brzoskwinia obrana ze skórki lub 2 połówki z syropu


Do miski przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia i dokładnie wymieszać z cukrem. Następnie dodać jajka, mleko, margaryna (najlepiej roztopioną) oraz aromat brzoskwiniowy. Wymieszać mikserem lub łyżką na gładką masę. Na koniec dodajemy posypkę czekoladową i łączymy z ciastem.
Do papierowych foremek nakładamy po czubatej łyżce ciasta, a na górze każdej układamy plasterek brzoskwini lekko dociskając.
Pieczemy około 20 - 25 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni (z termoobiegiem do 150 stopni).
Babeczki są gotowe do spożycia po wystygnięciu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

smakowita 10.06.2012 20:22
super !
Sarenka 20.11.2011 12:46
Pięknie wyglądają. Dzięki brzoskwini są wilgotne.
Marcin46
Marcin46 29.11.2010 09:23
u\'lala

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak