Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

GULASZ PO CZESKU

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

40dkg karkówki wieprzowej
5 łyżek mąki ziemniaczanej
przyprawa uniwersalna
0,5 łyżeczki pieprzu
0,5 łyzeczki soli
1łyzeczka papryki słodkiej
2 cebule
olej do smażenia
olej 5 łyżek
jajko 4 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: GULASZ PO CZESKU

Mięso ,cebulę drobno pokroić + wszystkie składniki,razem wymieszać.Włożyć do lodówki na 2 dni.Potem smażyć na oleju tak jak placki ziemniaczane.Podawać do sałatek ,ziemniaków, chleba.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bami 03.02.2012 18:27
No proszę, o gulaszu po czesku jeszcze nie słyszałam :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak