Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

duszone zeberka

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

500g zeberek
20g maki
tłuszcz
500g jabłek
100ml smietany
sol, pieprz i majeranek

Przepis i sposób przygotowania na: duszone zeberka

Przyprawione zeberka zarumienic na dobrze rozgrzanym tluszczu. Skropic woda i dusic na malym ogniu do czasu, az bedzie mozna lattwo wyjac kosci. Jablka obrac i skroic kostke oblozyc nimi zeberka juz bez kosci, posypac przyprawami, polac smietana i dusic kilka minut na malym ogniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak