Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak z cebulą

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kurczak 1,5 kg
rosół 1,5 szklanki
cebula 2 sztuki
olej 2 łyżki
mąka ziemniaczana 1 łyżka
sól do smaku
natka pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak z cebulą

Kurczaka sprawić i podzielić na części. W rondlu rozgrzać łyżkę oleju i podsmażyć mięso. Gdy się zrumieni, zalać szklanką gorącego rosołu, dodać sól. Dusić pod przykryciem ok. 20 minut. W międzyczasie rozgrzać na patelni łyżkę oleju i lekko podsmażyć pokrojoną w plastry cebulę. W pozostałym rosole rozprowadzić łyżkę mąki, rozmieszać na gładką masę. Wlać do gorącej potrawy i mieszając doprowadzić do zagęszczenia sosu, dodać lekko zrumienioną cebulę, chwilę poddusić. Wyłożyć kurczaka na półmisek, obłożyć cebulą, posypać posiekaną natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 09.10.2010 12:23
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak