Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pulpeciki cielęce w ogórkach

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cielęcina 50 dkg
cebula 1 sztuka
ogórek 1 sztuka
jajko 1 sztuka
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
śmietana 1/2 szklanki
koper 2 gałązki
sól, pieprz do smaku
tymianek odrobina
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Pulpeciki cielęce w ogórkach

Cebulę obrać, drobno pokroić. Ogórek i koper umyć. Ogórek obrać, pokroić w kostkę. Koper posiekać. Mięso zmielić, wymieszać z cebulą, jajkiem, tartą bułką, solą, pieprzem i tymiankiem. Formować pulpety, usmażyć na oleju, wyjąć. Na patelnię wlać śmietanę i 4 łyżki wody, dodać ogórek. Gotować, aż sos zgęstnieje, dodać koper. Pulpety wyłożyć na półmisek i polać sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwona51
Iwona51 20.04.2011 19:41
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak