Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chłodnik białoruski

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szczaw 40 dkg
Szczypiorek cienki 1 pęczek
koperek 1 pęczek
utarty chrzan 1 łyżka
masło 1 łyżka
cukier 1 łyżeczka
sól do smaku
ogórki 3 sztuki
jajko ugotowane na twardo 3 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Chłodnik białoruski

Szczaw umyć, obrać szypułki i udusić w łyżce masła, gdy będzie miękki przetrzeć przez sito. Ogórki obrać i pokroić w kostkę, szczypiorek i koperek drobno posiekać. Jajka obrać, przekroić, żółtka wyjąć i utrzeć z chrzanem, białka drobno posiekać. Wszystko włożyć do garnka, zalać zimnym kwasem chlebowym i posolić. Pozostawić w chłodnym miejscu na co najmniej godzinę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwona51
Iwona51 27.06.2011 10:58
fajny przepis
RenataZ-et 12.12.2010 11:05
Ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak