Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

KLUSKI ŚLĄSKIE

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ziemniaki ugotowane 1 KG
mąka 100 GR
mąka ziemniaczna 50 GR
sól
Pieprz biały mielony Prymat
jajko 1 SZT

Przepis i sposób przygotowania na: KLUSKI ŚLĄSKIE

ZIEMNIAKI GOTUJEMY ,PRZECISKAMY PRZEZ PRASKĘ,DODAJEMY MĄKĘ,MĄKĘ ZIEMNIACZANĄ I DOPRAWIMY WG . UZNANIA I WYRABIAMY CIASTO.JAK CIASTO JEST GOTOWE FORMUJEMY KULECZKI I ROBIMY DZIURKĘ W ŚRODKU .PODAJEMY Z SOSAMI LUB Z MASEŁKIEM .SMACZNEGO!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Goya 25.09.2011 18:14
mniam
Edyta31 09.09.2011 21:44
pycha :)
Ewa111 10.10.2010 14:23
bardzo lubię kluski śląskie
Margo1 09.10.2010 12:19
a kto nie ? Ja również
Kate131 09.10.2010 08:24
uwielbiam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak