Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mój własny pomysł na golonkę w kapuście

2.0
(8)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

golonki 2 sztuki
cebula biała 1 sztuka
marchew 1 sztuka
majeranek szczypta
Kolendra cała Prymat szczypta
pieprz mielony do smaku
ziele angielskie 2 ziarenka
Liść laurowy suszony Prymat 1 sztuka
Czosnek suszony Prymat 1 łyżeczka
kapusta kwaszona 10 dkg
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Mój własny pomysł na golonkę w kapuście

Golonki myjemy. Cebulę kroimy w paseczki, marchew ścieramy na tarce. Golonki, cebulę, marchew i kapustę wkładamy do woreczka do pieczenia. Dodajemy wszystkie przyprawy, dokładnie mieszamy, żeby wszystko było dobrze przyprawione. Wlewamy 200 ml wody, zamykamy woreczek. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 2 godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Goya 10.05.2011 18:56
hmm
Iwona51
Iwona51 05.04.2011 21:04
smaczne
Margo1 10.10.2010 12:16
pięknie wygląda na pewno smaczne
rosik93 09.10.2010 20:47
Rewelacyjny
rosik93 09.10.2010 20:47
Rewelacyjny
marzencia2007 09.10.2010 10:32
mniam musi byc pyszna :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak