Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Płaty marynowane

5.0
(37)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

płaty śledziowe 1 kg
woda 2 szklanki
Liść laurowy suszony Prymat 4
cebula
ziarna ziela angielskiego 10
ocet 10 % 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Płaty marynowane

Śledzie mocz przez 1h w wodzie. Ocet zagotuj z wodą, liśćmi, zielem i pokrojoną cebulą. Śledzie osącz z wody, zalej w słoju zimną zalewą, zakręć, Odstaw na 2 dni.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mariusz10 30.12.2011 18:31
smaczne
Seba 26.07.2011 17:30
smaczne
Jaheira11 15.11.2010 19:23
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak