Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kruche paluszki

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 30 dkg
cukier 3 łyżki
masło 5 dkg
jajko 3 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Kruche paluszki

Przesianą mąkę i masło posiekać nożem, dodać żółtka i białka ubite na lekką pianę. Ciasto wyrobić i pozostawić w chłodnym miejscu. Formować paluszki, smarować je lekko spienionym białkiem, posypać cukrem i kłaść na posmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą blasze. Piec w gorącym piekarniku na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Betka 10.11.2012 08:25
na pewno smakują wyśmienicie;)
Ewelina36 12.10.2011 10:07
bardzo dobre
bercik1 28.08.2011 23:42
Bardzo lubię takie paluszki
Seba 30.07.2011 20:52
pycha
RenataZ-et 12.10.2010 21:57
Kruche ciastka są super! :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak