Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pulpety z marchewką i pieczarkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone z szynki 500 gram
pieczarki 15 szt
marchewka surowa 1 średnia sztuka
jajko 1
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
sól
cebula czerwona 1
śmietana
bulion 300ml
Koperek suszony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Pulpety z marchewką i pieczarkami

1. Zetrzeć marchewkę na grubych oczkach, pieczarki i cebulę posiekać.
2. Do mięsa włożyć powyższe składniki oraz przyprawy, wbić jajko.
3. Zagnieść pulpety.
4. Pulpety gotować w bulionie, po 10 minutach dodać pieczarki a pod koniec gotowania śmietanę, doprawić pieprzem oraz koperkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak