Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos agrestowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żółtko jajek 2 sztuki
śmietana 8 łyżek
agrest 1 garść
masło 1 łyżka
mąka 1 łyżka
rosół 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Sos agrestowy

Rozgrzać na patelni masło, rozetrzeć z mąką, dolać rosołu, wymieszać. Agrest obrać z szypułek, umyć, dodać do zasmażki i zagotować. Żółtka rozetrzeć widelcem, dodać śmietanę, dokładnie razem wymieszać, a następnie dodać do sosu. podgrzać, ale nie dopuścić do zagotowania.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 18.09.2011 00:16
smaczny
FAFIK 26.05.2011 07:39
interesujące
Justyna73 29.03.2011 16:50
ciekawy ten sos
Monika193
Monika193 24.02.2011 20:31
najczęściej do kurczaka
Karolcia12 24.02.2011 08:57
Do czego dodajesz ten sos?
RenataZ-et 12.12.2010 11:06
Bardzo ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak