Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

grzanki grzybowe

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

grzyby 40 dag
margaryna 1 łyżka
chleb 8 kromek
sól, pieprz
mleko 4 łyżki
jajko 1 sztuka
olej 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: grzanki grzybowe

jajko wymieszać z mlekiem, doprawić solą. kromki chleba zamoczyć w mleku z obu stron. na patelni rozgrzać mocno olej, smażyć kromki z obu stron na zloty kolor. grzyby oczyścić, wymyć, drobno posiekać, smażyć 10 minut na margarynie, doprawić solą. na grzanki kłaść gorące grzyby, na wierzchu posypać drobno posiekaną natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iwa643 28.11.2010 08:02
fajny przepis
matii6 26.10.2010 19:21
super pomysł
Katarzyna/kate1980 19.10.2010 12:36
ale ciekawy przepis
Jolanta40 17.10.2010 13:13
fajne
Gonia555 11.10.2010 21:35
Można jeszcze posypać wierzch startym serem.
Ewa111 09.10.2010 16:52
świetna kolacja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak