Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

panierowany węgorz

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wegorz 1 kg
sól
jajko 1 sztuka
mąka 2 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
tłuszcz do smażenia 2 łyżki
natka pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: panierowany węgorz

Z węgorza ściągnąć skórę, wypatroszyć, opłukać, pokroić na kawałki, posolić. Jajko rozbić. Rybę obtoczyć w mące jajku i bułce tartej. Na patelni rozgrzać tłuszcz, włożyć kawałki ryby, smażyć na mocnym ogniu z obu stron, nakryć pokrywką, dosmażyć na małym ogniu przez 10 minut. Posypać siekaną natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ronald88 31.08.2011 15:03
supcio
iwa643 22.10.2010 07:05
węgorza robiłam tylko w galarecie
Katarzyna/kate1980 19.10.2010 12:36
szkoda tylko że to taka droga rybka
Jolanta40 17.10.2010 13:14
pierwszy raz widzę taki przepis, ciekawe
annamariakowalczyk3 12.10.2010 18:34
mniam,,,

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak