Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowe malibu

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleka skondensowanego słodzone 1 puszka
mleka skondensowanego niesłodz 1 puszka
wiórków kokosowych 20 dag
mleko 300 ml
spirytusu 0,5 l

Przepis i sposób przygotowania na: Domowe malibu

Połowę wiórek kokosowych wrzucamy do słoika, zalewamy spirytusem, zakręcamy i odstawiamy na dwa dni. Po tym czasie wiórki odcedzamy. Mleko zwykłe gotujemy z reszta wiórek i też odcedzamy.
Spirytus miksujemy do uzyskania gładkiej konsystencji z mlekiem słodzonym, niesłodzonym i zwykłym. Wszystko nalewamy do butelki. Najlepiej smakuje po 2-3 dniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Misiabe 18.09.2011 20:53
uwielbiam malibu, na pewno spróbuje takiego domowego!!
AnaSt 05.03.2011 22:33
Bardzo dobre ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak