Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tort dla cierpliwych

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 15 dag
mąka ziemniaczna 10 dag
masło 25 dag
jaja 6 szt.
cukier 25 dag
proszek do pieczenia łyżeczka 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Tort dla cierpliwych

żółtka ucierać z cukrem dodając miękkie masło.Mąkę wymieszać z proszkiem dodac pianę wymieszać.Tortownicę wysmarowac nałożyć 3 łyżki ciasta ,rossmarowac ,piec 10min. w 220 stopni.Tak upiec 7-8 krążków.
Przepis na krem w następnym przepisie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

accee 19.11.2010 18:56
SUPER
oliwkowa
oliwkowa 09.11.2010 19:11
polecaam
Wojtek8 19.10.2010 08:56
fajne
Agnieszka172 15.10.2010 19:37
smaczny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak