Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

salcesonik

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 3
owoce z kompotu 3 łyżki
kakao 3 łyżki
kruszonka margaryna 1 kostka
mąka 3 szklanki
cukier 1 szklanka
cukier waniliowy
mąka pszenna 2 łyżki
mąka ziemniaczana 3 łyżki
cukier 1 szklanka
cukier waniliowy
margaryna 1 kostka
galaretka wiśniowa 1 opakowanie
Ciasto: 1 szklanka
kefir 1 szklanka
Krem: 1/2 litra
mleko 1/2 litra

Przepis i sposób przygotowania na: salcesonik

ciasto: kefir, jajka, sodę i kakao wymieszać; dodać owoce.
kruszonka: margarynę stopić, dodać resztę składników, połączyć. do kruszonki wlać ciasto- wymieszać. wlać do blaszki i piec 45 minut.
krem: pół szklanki mleka rozrobić z dwiema mąkami. pozostałe mleko zagotować z cukrem, dodać rozrobione mąki, zagotować. budyń ostudzić. margarynę utrzeć, dodając stopniowo budyń i cukier waniliowy.
przygotować galaretkę według przepisu na opakowaniu. ciasto przekroić wzdłuż na dwie części; spód posmarować połową kremu, włożyć biszkopty, zalać tężejącą galaretką. drugi placek posmarować resztą kremu. posmarowaną stroną ułożyć na biszkoptach.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

piter 25.11.2011 23:50
apetycznie i zachęcająco wygląda
miszelka 04.04.2011 17:03
wyszło pyszne :)
Jaheira11 03.12.2010 21:28
jeszcze takiego nie próbowałam
misia53 20.10.2010 15:22
Chyba też dam się skusić
Katarzyna/kate1980 19.10.2010 12:37
super ciacho
annamariakowalczyk3 12.10.2010 18:32
super.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak