Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowe masło z czosnkiem

2.0
(4)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śmietany wiejskiej, albo 30 % ok 1 l
czosnku 2 ząbki
soku z cytryny 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Domowe masło z czosnkiem

Śmietaną wlewamy do słoika, zakręcamy i trząsamy nim w różnych kierunkach. Po pewnym czasie w słoiku zaczną tworzyć się grudki. Masło będzie gotowe, kiedy grudki zaczną łączyć się w całość. Wtedy wyjmujemy je, wkładamy do zimnej wody i formujemy pożądany kształt. Do masła dodajemy zgnieciony czosnek i sok z cytryny. Wszystko razem mieszamy i formujemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

djkatee 12.10.2010 13:05
Czasami warto poświęcić trochę czasu. Smak jest zupełnie inny niż zwykłego masła.
ewelina/bunia 12.10.2010 10:52
mi by się nie chciało:-(

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak