Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ogórki w musztardzie

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ogórki gruntowe 5 kg
ocet 10 % 2 szk
woda 6 łyżek
sól 6 łyżeczek
musztarda ostra 1 słoiczek

Przepis i sposób przygotowania na: Ogórki w musztardzie

Niewielkie ogórki umyć i pokroić wzdłuż na cztery części.
Pokrojone ogórki ułożyć ciasno we wcześniej przygotowanych słoikach.
Wszystkie składniki na zalewę wymieszać, dokładnie rozpuszczając cukier.
Zalewą zalać ogórki, zamknąć słoiki i wstawić do pasteryzacji.
Pasteryzować 5 minut od zagotowania wody.
W słoikach będzie widoczna warstwa musztardy, ale to nie szkodzi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cukiereczek 18.03.2012 08:26
moja teściowa takie robi są bardzo smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak