Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zimowa zupa warzywna

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

oliwy 3 łyzki
cebula 1 szt
selera 2 łodygi
marchewka 1 szt
cukinie 3 szt
czosnku 2 ząbki
kapusty cavolo nero 300 g
sól do smaku
pieprz do smaku
oliwa do smaku
bulion 1/2 litra

Przepis i sposób przygotowania na: Zimowa zupa warzywna

Cebulę posiekać po czym podsmażyć ją na rozgrzanej oliwie, wówczas dodać pokrojoną w kostkę marchewkę, seler oraz cukinie.
Całość wymieszać i trzymać na ogniu około 5 minut.
Po tym czasie dodać jeszcze czosnek i smażyć jeszcze minutę.
Następnie zalać całość bulionem, dodać kapustę i doprowadzić do wrzenia.
Wówczas dodać jeszcze okruchy chleba i gotować 30 minut.
Na koniec doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Przed podaniem skropić oliwą.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna70 15.11.2010 07:01
pyszna!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak