Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Panga w sosie

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filety z pangi 2 szt
masło 0,5 łyżki
mąka 0,5 łyżki
sok z cytryny 2 łyżki
mleko 75 ml
wywar rybny 75 ml
sos do ryb
śmietana 22% 75 ml
chrzan ostry 1 łyżka
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat 1 łyżka
koncentrat pomidorowy 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Panga w sosie

Wysmarować masłem naczynie żaroodporne. Filety posypać przyprawą z obu stron, ułożyć w naczyniu i polać sokiem z cytryny. Na maśle zrumienić mąkę, wlać mleko i wywar, cały czas mieszając, zagotować, przyprawić solą do smaku. Powstałym sosem polać rybę i zapiekać ok. 25 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stop. Ryby nie przykrywać podczas zapiekania. Składniki sosu włożyć do rondla, wymieszać, zagotować. Gotową rybę podawać z sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak