Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Achab w sosie piwnym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 700 g
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
kminek Prymat 1 łyżeczka
cebula 2
czosnek 1 ząbek
marchewki 2
seler 100 g
piwo 300 ml
zimne masło 160 g

Przepis i sposób przygotowania na: Achab w sosie piwnym

Mięso, umyć, osuszyć, doprawić sola, pieprzem i kminkiem. Marchew, seler, cebule i czosnek obrać i pokroić w kostkę. Na dno żaroodpornego naczynia nalać wody, włożyć mięso, dodać warzywa. Naczynie wstawić do piekarnika nagrzanego do 200°C i piec 50-60 minut. Podczas pieczenia mięso kilkakrotnie polewać piwem. Po upieczeniu pozostawić w cieple. Sos: Warzywa i sos z pieczenia przetrzeć przez sito. Ubijać, dodając stopniowo kawałki zimnego masła aż będzie zawiesisty. Doprawić solą i pieprzem. Podawać z ziemniakami z majerankiem lub pyzami, czerwona kapusta lub kapusta po bawarsku. SMACZNEGO :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak