Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cukinia faszerowana

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śmietana 125 ml
sól do smaku
pieprz do smaku
pomidory 2 szt
olej
mięso mielone 200 g
cukinia 3 szt.
cebula 1/2 szt
jajko 1 szt.
ryż 1 szkl. (ugotowany)

Przepis i sposób przygotowania na: Cukinia faszerowana

Cukinie pokroić na pół, wydrążyć miąższ, posolić i odstawić na 1/2 godz.

Farsz
mięso, ryż, natkę, podsmażoną cebulę, jajka, przyprawy. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy. Cukinię faszerujemy gotowym farszem, wkładamy do brytfanki, podlanej olejem i trochę wody. Na wierzch kładziemy pokrojonego pomidora w plastry.

Zapiekamy w temp. 180 stop, przez 30 minut. Pod koniec zapiekania, polać cukinię śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

angelika14 02.02.2012 21:15
coś pysznego, można zjeść i co najważniejsze się najeść

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak