Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pyszna grzybowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1 łyżka kopiasta
koperek
maslo 2 lyzki
wywar 2 litry
śmietana 125 ml
kostki rosołowe 3 szt
sól
pieprz
grzyby suszone 12 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Pyszna grzybowa

Grzyby płuczemy i zalewamy częścią wywaru, moczymy je 2 godz. Grzyby gotować 30 minut do miękkości. Ugotowane grzyby kroimy w paseczki i podsmażamy na maśle. Cebulę pokroić drobniutko i też podsmażyć. Całość oprószyć mąką i lekko zrumienić. Dodać wywar w którym moczyły się grzyby, gotować na małym ogniu. Zaprawić śmietaną i doprawić do smaku, zagotować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

patusia 02.01.2011 13:14
Bardzo apetyczna zupka :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak