Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

talerz królewski

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kalarepka młoda 2 sztuki
masło 20 dag
mleko 0,5 szklanki
purée ziemniaczane
sól kminek suszony koper
raki wstępnie przygotowane 4 sztuki
groszek 25 młody
kalafior 50 dkg
szparagi 50 dkg
marchew 50 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: talerz królewski

szparagi obieramy obcinamy końce marchew obieramy obraną kalarepkę kroimy na ćwiartki kalafior dzielimy na różyczki warzywa gotujemy w osolonej wodzie ale oddzielnie gotujemy 1litr wody z 1łyżeczką soli 0,5 łyżeczki kminku i tyle samo kopru wkładamy raki na 2minuty puree przyrządzamy z dodatkiem mleka układamy na talerzu warzywa raki puree całość polewamy stopionym masłem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grażyna13 08.12.2010 07:46
Super danie !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak