Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuchy piwne z jabłkami

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szklanka mąki 1
jajko 2
szklanka ciemnego piwa
oliwa 3 łyżki
jabłka 4
sól
cynamon Prymat
cukier puder
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Racuchy piwne z jabłkami

Żółtka ubijamy z oliwą dodajemy do mąki i mieszamy. Najlepiej żeby była taka średnia plastikowa miska. Wlewamy piwo i mieszamy do momentu aż powstanie ładna masa.Tą miseczkę przykryjmy czystą ściereczką i odstawmy na godzinę,a w między czasie obierzmy sobie jabłka i pokrójmy w kółka , na te jabłka sypiemy cukier i cynamon. Białka ubijamy na pianę i dodajmy do ciasta . Plastry jabłek maczamy w tym cieście i smażymy na gorącym tłuszczu. Gdy już będą gotowe sypiemy na nie cukier puder.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta 11.11.2012 13:29
smaczne
accee 13.11.2010 23:50
Bardzo smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak