Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

dorsz po sródziemnomorsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z dorsza 6 sztuk
cebula biała 4 sztuki
pomidor 4 sztuki
czosnek 3 ząbki
cok z 1cytryny
sól, pieprz
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
boczek wędzony 6 plastry

Przepis i sposób przygotowania na: dorsz po sródziemnomorsku

rybę kroimy na porcje skrapiamy cytryną odstawiamy na godzinę cebulę i boczek kroimy w kostkę i podsmażamy na oleju z czosnkiem do bułki wlewamy łyżkę wody trochę soku z cytryny przyprawę sól i pieprz pomidory kroimy na plasterki do naczynia żaroodpornego układamy posolone porcje ryby potem smarujemy masą z tartej bułki kładziemy warstwę boczku z cebulą i przykrywami plastrami pomidora zapiekamy 40 minut

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak