Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Buraczkowa sałatka

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

buraki czerwone średnie 4 sztuki
jajko 2 sztuki
cukier 1 łyżeczka
majonez
sól
cebula 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Buraczkowa sałatka

Buraczki dokładnie myjemy, wrzucamy do wrzątku i gotujemy do miękkości. Następnie odcedzamy, zalewamy zimną wodą, po chwili znowu odcedzamy i odkładamy aż całkiem wystygną. Obieramy ze skórki i ścieramy na tarce na grubych oczkach. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę, a następnie wrzucamy do wrzątku z łyżeczką cukru i po 30 sekundach odcedzamy, pozostawiając do odcieknięcia i ostygnięcia. Do startych buraczków dodajemy ugotowane i pokrojone w kostkę jaja oraz cebulę. Doprawiamy solą i pieprzem, a na koniec dodajemy trochę majonezu. Nie podaję dokładnej ilości dodanego majonezu ponieważ niektórzy wolą dużo, inni niewiele.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kuchenka 28.02.2014 18:31
pyszna jest:)
Margo1 08.07.2012 11:48
fajna
Margo1 08.07.2012 11:48
fajna
Mysiunia 01.12.2010 08:10
świetna!
krzyniu1984 22.10.2010 06:12
też często taką robię!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak