Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

mus sliwkowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

150g suszonych sliwek
150ml czerwonego wina
4bialka
100g cukru pudru
1,5dag zelatyny
sok z cytryny

Przepis i sposób przygotowania na: mus sliwkowy

Sliwki namoczyc w winie nastepnie je ugotowac, wyjac pestki, rozbic w mikserze. Bialka ubic na sztywna piane, dodajac na koniec ubijania cukier puder, zelatyne rozpuszczona w malej ilosci wody oraz slirki. Mus nalezy ubijac do pierwszych oznak krzepniecia. Gestniejacy mus eyporcjowac, oziebic i udekorowac. Podawac nie pozniej niz godzine po przyrzadzeniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak