Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

koperty z niespodzianką

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło 15 dkg
mąka 30 dkg
kwaśna śmietana 2 łyżki
cukier puder 2 łyżki
marmolada według uznania 1 słoik
jajko 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: koperty z niespodzianką

mąkę cukier jajo masło zagnieść z solą i śmietaną tyle ile się wgniecie na dość elastyczne ciasto rozwałkować je 3 razy tak jak francuskie wykroić prostokąty na środku każdego ułożyć trochę marmolady zwinąć na kształt koperty i piec w piekarniku na blaszce około 15-20 min na złoty kolor po ostygnięciu posypać cukrem pudrem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak