Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pikantne tacos

3.0
(13)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

50dag mielonej wołowiny
PUSZKA CZERWONEJ FASOLI
sól
pieprz
olej
sałata
keczup
pomidory 2 szt.
tacos 8 szt.
ser żółty 100 g (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: pikantne tacos

Mięso przesmażamy na oleju i dodajemy pokrojone w kostkę papryki i pomidory. Następnie doprawiamy pikantnie solą, pieprzem i papryką i dusimy ok 10min. Dodajemy osączoną fasolę. Tacos w tym czasie podgrzewamy w piekarniku a po wyjęciu napełniamy farszem. Posypujemy serem i zapiekamy. Można podawać z sałatą i keczupem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mariolka1 27.11.2010 21:39
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak