Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekany kurczak pod pierzynką

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

piersi z kurczaka 4 szt.
pieczarki 1/2 kg
majonez mały 1 szt.
ser żółty 20 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekany kurczak pod pierzynką

Surowe piersi z kurczaka układamy na papierze do pieczenia w nayczyniu żaroodpornym, jedną obok drugiej. Przyprawiamy. Układamy podsmażone plasteki pieczarek. Kolejna warstwa to rozsmarowany majonez na pieczarkach. Ostatnia warstwa to starty ser zółty.

Tak przygotowaną warstwową potrawę wkładamy do piekarnika na ok.45 min w 180 st.C

Najlepiej smakuje z frytkami !

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

smakoszek 15.09.2012 22:10
świetny
edita15 02.09.2012 19:56
rewelacja
edita15 02.09.2012 19:56
rewelacja
malcik111 13.04.2012 08:57
eheh same kalorie ale jakie pyszne
olkaaa 24.11.2011 07:45
jeszcze nie próbowałam
Justyna73 24.01.2011 16:10
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak