Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pikantne danie z pieczarkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula dymka ze szczypiorkiem 4 szt
cebula biała 3 szt
olej 3 łyżki
pieczarki 200 g
kapusta pekińska 0,5 szt
ocet winny
sos sojowy
sól, pieprz
chili w proszku
makaron kokardki 200 g

Przepis i sposób przygotowania na: Pikantne danie z pieczarkami

Dymki i cebulę obrać, pokroić, podsmażyć na połowie oleju. Pieczarki, obrać, pokroić w plasterki, dodać do cebuli. Razem chwilę smażyć, doprawić solą i pieprzem. Kapusę pekińską opłukać, podsmażyć na reszcie oleju. Doprawić solą, pieprzem, octem winnym, sosem sojowym i chilii. Makaron ugotować, odcedzić. Wymieszać z warzywami, ostudzić.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

David 07.03.2013 12:15
rewelacja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak