Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chińszczyzna I

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 1 sztuka
marchewka 2 sztuki
pietruszka 1 sztuka
grzyby mun
ananas 1/2 puszki
ryż 300 g
pędy bambusa
papryka czerwona 1 sztuka
sos chili
przyprawa do chińszczyzny
przyprawa 5 smaków
sos sojowy
kapusta pekińska 1/2 główki
olej do smażenia
olej sezamowy
kiełki fasoli mung

Przepis i sposób przygotowania na: Chińszczyzna I

Pierś z kurczaka pokroić w paski i doprawić przyprawą do chińszczyzny. Podsmażyć na oleju z dodatkiej oleju sezamowego, dodać do niego poszatkowaną kapustę pekińską,pędy bambusa, kiełki fasoli mun, marchewkę i pietruszkę pokrojoną w zapałki, paprykę pokrojoną w paseczki. W między czasie grzyby mun zalać wrzatkiem, odczekac 20 minut i pokrojone w paseczki wrzucić na patelnię.
Dodać ananasa pokrojonego w kostkę. Wszystko wymieszać i doprawić przyprawą 5 smaków i sosem sojowym, można do smaku wlać trochę soku z puszki z ananasem.
Podawać z ugotowanym ryżem i sosem chili- słodkim lub pikantnym wg uznania

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

as28 10.08.2013 11:45
mniam mniam
angelika14 06.08.2011 11:38
pyszne :)
Grażyna13 08.11.2010 10:37
To musi być pyszne :)
Jolanta40 12.10.2010 08:10
uwielbiam chińszczyznę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak