Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

rolada faszerowana

4.0
(30)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

4 cebule
15dag marynowanej papryki
sól
Chili pieprz cayenne mielone Prymat
pieprz
1łyżka rosołu
80dag mięsa wieprzowego
olej 4 łyżeczki
koncentrat 1 łyżka
rozmaryn 2 gałązki

Przepis i sposób przygotowania na: rolada faszerowana

Cebule obieramy i trzy siekamy a czwartą kroimy na ćwiartki. Paprykę drobno kroimy. Cebulę należy zeszklić na oleju i wrzucić paprykę i dusić 2 min, następnie dodajemy koncentrat i mieszamy. Farsz przyprawiamy solą i pieprzem. Mięso należy ponacinać tak by powstał szeroki płat, solimy. Rozsmarowaujemy na nim farsz, uformujemy roladę i związujemy. Pod nitkę wsuwamy gałązkę rozmarynu. W brytfance rozgrzać resztę oleju, podsmażyć roladę. Dodać pozostała cebulę. Podlać 3/8l wody i zagotować. Wsypujemy rosół. Formę wstawiamy do piekarnika i pieczemy 45min w tem 175st.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wolochski 31.05.2011 23:12
super
magical66 08.10.2010 14:15
wpróbuje
Magdalena80 08.10.2010 13:09
uwielbiam takie roladki!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak