Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

na przystawkę

5.0
(31)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

30 dag fasolki szparagowej
3 cebule
2 podłużne strąki papryki
6 łyżek octu
6 łyzek oliwy
1 łyżeczka cukru
tuńczyk w sosie własnym 1 puszka
jajko 4 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: na przystawkę

Fasolkę pokrojoną gotujemy 15 min w osolonej wodzie. Jajka gotujemy na twardo a sałatę rwiemy na kawałki. Osączamy tuńczyka a paprykę i cebulę kroimy w cienkie plasterki. Przygotowujemy sos winegret: ocet ucieramy z solą pieprzem i cukrem i mieszamy z oliwą. Tuńczyka wymieszamy z sałatą, ostudzoną fasolką, cebulą, papryką, oliwkami i ćwiartkami jajek. Zalewamy sosem i odstawiamy na 10 min. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bart 10.12.2010 21:00
ciekawy pomysł
Magdalena80 08.10.2010 13:11
pychotka!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak