Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kokardki z papryką i fetą

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukinia 0,5 szt
olej 2 łyżki
papryka konserwowa 150 g
cebula dymka ze szczypiorkiem 4 szt
feta 150 g
makaron kokardki 200 g
ketchup
bazylia świeża
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Kokardki z papryką i fetą

Cukinię opłukać, pokroić w plastry, podsmażyć na łyżce oleju. Dymki opłukać, pociąć w krążki, Paprykę osączyć z zalewy. Fetę pokroić w kostkę. Makaron ugotować, odcedzić. Wymieszać z dymką, papryką i fetą. Doprawić solą. Skropić olejem i ketchupem. Posypać listkami bazylii.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

angelika14 22.09.2011 14:57
pychotka
IlajEM 10.01.2011 00:01
Super sprawa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak