Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sezonowy specjał

5.0
(31)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

2 małe cebulki
ziemniaki 40dag
80 dag dyni
1l rosołu
2-3 gałązki tymianku
łyżka pestek dyni
sok jabłkowy 1 szklanka
olej 4 łyżki
jabłka 2 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: sezonowy specjał

Cebulka powinna byc posiekana a ziemniaki, jabłka i dynia obrana i pokrojona w kostkę. Na oleju dusimy cebulke i dodajemy jabłka, ziemniaki i dynię. Chwilkę smażymy i dodajemy rosół. Gotujemy tak na wolnym ogniu przez ok 30 min. Listki tymianku wkładamy do zupy na 15 min przed końcem gotowania. Gotową zupę zdjętą z ognia miksujemy i przyprawiamy solą i pieprzem oraz resztą tymianku. Gotujemy taką zupę jeszcze przez chwilę!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

magical66 08.10.2010 14:11
pycha!!
Magdalena80 08.10.2010 13:12
aaa to taka zupka z dyni!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak