Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tort Hiszpański

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

białko 8 sztuk
cukier puder 50 dag
śmietanka 1/2 litra
cukier waniliowy

Przepis i sposób przygotowania na: Tort Hiszpański

Ubić pianę z białek, wsypać 40 dag cukru pudru, ubijać aż połączy się z cukrem. Blachę wyłożyć pergaminem wysypanym cukrem pudrem i umieścić na niej uformowane nożem trzy placki. Suszyć je 3 godziny w letnim piekarniku. Po ostygnięciu przełożyć kremem. Ubić śmietankę na sztywno, wsypując 10 dag cukru pudru i paczkę cukru waniliowego, Przełożyć placki kremem, ozdobić wierzch tortu kremem i konfiturą. Krajać nożem umoczonym w gorącej wodzie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak