Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z kapustą i grzybami

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto:
mąka pszenna 0,5 kg
woda letnia 1 szkl
żółtko jajek 1 szt
masło 1 łyżeczka
sól 0,5 łyżeczki płaskiej
Farsz:
kapusta kiszona 0,5 kg
grzyby suszone 10 dkg
sól, pieprz do smaku
oliwa 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z kapustą i grzybami

Ciasto;Wszystkie składniki dokładnie połączyć.Ciasto ma być gładkie i nie kleić się do rąk.Rozwałkować cienko na stolnicy wysypanej mąką,i szklanką wykrawać placki.Nałożyć farszu i dokładnie zlepić.Gotować w osolonej wodzie około 8 min od wypłynięcia.
Farsz;kapustę drobno pokroić i ugotowac do miękkości,namoczone grzyby pokroić i też ugotować.Wymieszać z oliwą i doprawić do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kuklik 25.02.2014 21:27
uwielbiam takie
Dorian 03.05.2013 23:55
pysznie wygladaja
Aneta41 04.07.2012 19:54
pycha
mala2021 06.12.2011 12:01
smaczne
Ewelina47 11.05.2011 07:29
mnaim
katarzynka455 14.10.2010 12:12
też takie lubię
Margo1 08.10.2010 16:35
moje ulubione

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak