Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi ruskie

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto:
mąka pszenna 0,5 kg
żółtko jajek 1 szt
masło 1 łyżka płaska
sól 0,5 płaskiej łyżeczki
Farsz:
ziemniaki 1 kg
twaróg 0,5 kg
cebula biała 2 szt
sól,pieprz,papryka ostra do smaku
woda 230 (ciepła)

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi ruskie

Ciasto;Wszystkie składniki dokładnie połączyć.Ciasto ma być gładkie i nie kleić się do rąk.Rozwałkować cienko na stolnicy wysypanej mąką,i szklanką wykrawać placki.Nałożyć farszu i dokładnie zlepić.Gotować w osolonej wodzie około 8 min od wypłynięcia.Podawać z zrumienioną cebulką i kefirem.
Farsz;ziemniaki ugotować ,przecisnąć przez praskę do ziemniaków.Do jeszcze ciepłych ziemniaków dodać twaróg i zmiksować na końcu dodać zrumienioną cebulkę i doprawić do smaku.Farsz powinien być dosyć pikantny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 05.03.2014 09:41
smaczne pierogi
m1monika 25.03.2013 09:15
bardzo lubię :-)
anemon 11.10.2012 07:59
U mnie pierogi często goszczą na stole.
Emilia21 30.10.2011 09:12
super
Emilia21 30.10.2011 09:11
super
Justa32 31.08.2011 08:47
mniam
barbara11561 11.07.2011 09:08
pysznie wyglądają
Anna133 30.04.2011 17:37
ja tez je lubię
Marzena40 20.03.2011 20:30
uwielbiam pierogi ruskie
Margo1 08.10.2010 16:33
są przepyszne nawet często robię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak